Новини освіти

«Софт-Рейтинг Консалт», УкрНЦ РІТ і SAP СНГ розвивають глобальну ініціативу Університетський Альянс SAP

  • 17.06.2009

    Компанія «Софт-Рейтинг Консалт», Український науковий центр розвитку інформаційних технологій (УкрНЦ РІТ), компанія SAP і Академічний центр компетенції SAP у Санкт-Петербургському державному політехнічному університеті приступили до реалізації програми «Університетський альянс» SAP в Україні. Організатори альянсу 9 червня 2006 року провели зустріч із керівництвом Національного авіаційного університет. Під час підготовки документів відбулася зустріч і з керівництвом Донецького державного університету управління.

    Під час зустрічі з українською стороною керівник програм партнерства з вищими навчальними закладами і науково-дослідними організаціями в СНД компанії SAP Віктор Таратухін розповів про те, що, ставши членами університетського альянсу, українські ВНЗ отримають доступ до найостанніших розробок SAP із автоматизації бізнес-процесів. Віктор Таратухін також зазначив: «Програма SAP "Університетський альянс" допомагає вищим навчальним закладам в усьому світі дати знання студентам для роботи з передовими рішеннями SAP. У Росії до цієї програми приєдналися вже 40 ВНЗ. В Україні поки тільки один ВНЗ знайомить студентів із програмними продуктами SAP. Ми розраховуємо на те, що програма "Університетський альянс" буде цікава й іншим українським ВНЗ».

    «З одного боку, "Софт-Рейтинг Консалт" має дуже великий досвід в Україні по решеннях SAP ERP - у цій сфері виконано найбільше проектів і охоплений широкий спектр функціоналу рішень SAP. З іншого боку, ми маємо 15-річний досвід співпраці з ВНЗ, - наголосив Олександр Полулях, керівник академічної програми «Софт-Рейтинг Консалт». - Таким чином, маючи найбільший і досвідчений склад штатних консультантів, компанія "Софт-Рейтинг Консалт" зможе на високому рівні організувати підготовку викладачів по базових курсах SAP».

    «УкрНЦ РІТ як головна організація із програмного забезпечення в Міністерстві освіти і науки України Сприятиме ВНЗ в приєднанні до "Університетського альянсу". З цього питання на сьогодні, крім двох ВНЗ - Національного авіаційного університету і Донецького національного технічного університету - ми ведемо переговори з іще кількома ВНЗ», - повідомив Валерій Поліщук, директор УкрНЦ РІТ. - У рамках програми "Університетський альянс" ми надамо наукову і методичну допомогу в інтеграції курсів, передбачених цією програмою, а також надамо курси з реінжиніринга бізнес-процесів, проектного менеджменту, комп’ютерних ландшафтів для SAP-систем у стандартні навчальні програми університету».

    У ході візиту в Україну за програмою «Університетський альянс» російська делегація була прийнята заступником Міністра освіти і науки (МОН) України, доктором фіз.-мат. наук Максимом Стріхою. Під час зустрічі із заступником міністра Віктор Таратухін поінформував його про суть змісту навчальних процесів у рамках програми «Університетський альянс». Заступник Міністра освіти і науки розповів про перспективи розвитку освіти і наукових дослідженнях у сфері інформаційних технологій у вищій школі України і дав доручення директору УкрНЦ РІТ Валерію Поліщуку виконувати координацію робіт у МОН України з організації «Університетського альянсу».

    У результаті переговорів була підписана низка документів. Так, у Національному авіаційному університеті вже призначений відповідальний керівник, який буде відповідати за організацію робіт за цією програмою; її початок планується на жовтень. А в Донецькому державному університеті управління вже з 22 червня почнуться роботи з реалізації досягнутих домовленостей.

    Учасники програми «Університетський альянс» зможуть готувати сучасні управлінські кадри на основі кращих світових практик автоматизованого управління компаніями.

    Довідка:

    Компанія «Софт-Рейтинг Консалт» - українська компанія, що має найбільші досвід і кількість впроваджень стандартного програмного забезпечення SAP, які охоплюють широкой спектр рішень: SAP ERP, SAP CRM, SAP PLM, SAP SCM, SAP SRM, SAP Business Intelligence. «Софт-Рейтинг Консалт» реалізувала понад 50 проектів у різних галузях, серед її клієнтів Національний банк України, ХК «Бліц-Інформ», Міністерство оборони України, UMC, Нікопольський трубний завод (компанія Centravis), Danfoss Ukraine, Dunaferr, Reemtsma Ukraine, Saint Gobain Zorya, Metro Cash&Carry Ukraine, Coca-Cola Беверіджиз Україна, OTP банк Україна, ERSTE банк, Philips, Sony Corp., Independent Media (Росія), Bauer (Росія), Tegeta Motors (Грузія) та ін.

    Додаткова інформація: www.softrating.com.ua

    Український науковий центр розвитку інформаційних технологій (УкрНЦ РІТ) - науково-дослідна установа Міністерства освіти і науки України. Центр заснований в 1991 році з метою сприяння становленню індустрії програмних засобів в умовах формування ринкової економіки України (розроблення стандартів у галузі інженерії якості ПЗ, систем менеджменту якості софтверних компаній, сертифікації ПЗ, навчання у сфері програмної інженерії).

    Сьогодні головним напрямком діяльності Центру є розроблення проектів і програм проведення державної науково-технічної політики у сфері індустріалізації розроблення програмного забезпечення для освіти, науки і АСУ підприємств. УкрНЦ РІТ - розробник державної цільової програми «Розвиток індустрії програмної продукції України».

    УкрНЦ РІТ визнаний головнаю організацією Мінпромполітики України з питань науково-технічного забезпечення за напрямком «Інформаційні технології» з охопленням проблематики систем управління різного рівня - електронного уряду, систем електронного документообігу, автоматизованих систем управління.

    Додаткова інформація: www.itdev.gov.ua

    Компанія SAP є ведучим у світі постачальником програмних рішень для управління бізнесом(*) і пропонує рішення і послуги, які дозволяють підприємствам бідь-якого масштабу, що працюють у понад 25 галузях, підвищити ефективність бізнесу. Компанія має більше ніж 82 000 клієнтів (з урахуванням клієнтів від придбання Business Objects) у понад 120 країнах і представлена на кількох біржах, зокрема на Франкфуртській фондовій біржі і Нью-йоркській фондовій біржі, під символом "SAP".

    Додаткова інформація: www.sap.com

    На український ринок компанія SAP вийшла в 1995 році. Сьогодні команда SAP в Україні налічує понад 120 спеціалістів. Більше 150 українських підприємств і державних організацій є замовниками SAP.

    Додаткова інформація: www.sap.ua

    (*) SAP визначає програмні рішення для управління бізнесом як рішення для управління ресурсами підприємства і відповідні застосування.

    Академічний центр компетенції SAP створений в СПбГПУ у 2008 році в рамках програми Університетський альянс SAP як центральний координуючий і ресурсний центр із вивчення рішень SAP. Основні задачі АЦК - цео забезпечення ВНЗ Росії і країн СНД можливістю використовувати сучасні ERP-системи у навчальному процесі, координація діяльності університетів із викладання корпоративних інформаційних систем, організація курсів підвищення кваліфікації для викладачів, підтримка міжнародної співпраці, створення і підтримка сертифікаційних центрів по регіону СНД.

    Додаткова інформація: www.acc-sap.ru

Поділитися: