Новини освіти

«Софт-Рейтинг Консалт» і УкрНЦ РІТ підготували для ВНЗ перший випуск викладачів по програмі «Університетський альянс SAP»

  • 03.07.2009

    У навчальному центрі УкрНЦ РІТ з 22 по 26 червня 2009 року в рамках проекту з реалізації програми «Університетський альянс SAP» в Україні викладачі Національного авіаційного університету й Донецького державного університету управління пройшли підготовку, яку проводили фахівці «Софт-Рейтинг Консалт» і УкрНЦ РІТ.

    Десять викладачів пройшли перший етап підготовки за програмою «Університетський альянс SAP» – курс «Вступ в SAP-технологію і засоби автоматизації менеджменту». Під час першого етапу викладачі вивчили сучасні підходи до бізнес-автоматизації, і, успішно пройшовши навчання, одержали свідоцтва за даним курсом. На другому етапі будуть проводитися заняття за стандартним курсом SAP TERP 10 «SAP ERP – інтеграція бізнес-процесів». Слухачі, які успішно здадуть підсумковий тест, одержать сертифікат компанії SAP.

    «Ми готуємо викладачів НАУ й ДДУУ для курсів за програмою  «Університетський  альянс SAP». Студенти, які закінчать курси за цією програмою, зможуть стати сертифікованими фахівцями SAP TERP 10. Власники таких сертифікатів потрібні на ринку праці розвинених країн. Нарешті фахівці будуть мати можливість одержувати міжнародні сертифікати по автоматизації бізнес-систем в українських вузах, і таких фахівців чекають на українських підприємствах, - відзначив Андрій Коковский, керівник проектів «Софт-Рейтинг Консалт». - На першому етапі підготовки  фахівці «Софт-Рейтинг Консалт», які мають багаторічний досвід  впровадження ПЗ компанії SAP,  провели заняття за наступними дисциплінами: особливості проектного менеджменту при впровадженні SAP-систем; огляд архітектури ПЗ  SAP; практичні навички роботи в системі SAP: планування виробництва (PP), управлінський облік (CO),  логістика (LO), керування людським капіталом (HCM), бізнес-аналітика (BI)». «Софт-Рейтинг Консалт» також виступила спонсором першого етапу,  забезпечивши частину фінансової підтримки по перебуванню відряджених на навчання слухачів курсів.

    В рамках першого навчального курсу навчання фахівці УкрНЦ РІТ провели заняття за темами: моделювання бізнес-процесів і компонентів архітектури підприємств, програмний пакет «Бізнес-Конструктор» у проектах реінжинірингу бізнес-архітектури. Під час вручення свідоцтв викладачам, що пройшли перший етап навчання, директор УкрНЦ РІТ Валерій Поліщук, канд. техн. наук, заявив: «Відповідно до доручення заступника Міністра освіти і науки  України, доктора фіз.-мат. наук Максима Стріхи в програмі «Університетський  альянс SAP» УкрНЦ РІТ виконує координаційну роботу. Від імені Міністерства дякую всім учасникам програми за активне просування проекту з підготовки українських студентів сучасним методам управління підприємствами. Така активна участь у програмі всіх партнерів свідчить про те, що в усіх є загальне прагнення готувати в українських ВНЗ фахівців міжнародного рівня в сфері сучасної бізнес-автоматизації».

    Відзначаючи внесок партнерів по програмі, Олександр Полулях, старший науковий співробітник, керівник  навчальної програми SAP УкрНЦ РІТ, зокрема, відзначив: «Керівництво НАУ й ДДУУ мало змогу, незважаючи на екзаменаційний період, швидко пройти всі формальності і сформувати групи викладачів для цієї програми. Компанія «Софт-Рейтинг Консалт» направила чотирьох досвідчених консультантів для проведення занять, у стислий термін перепланувавши напружений графік проектних робіт. Компанія SAP оперативно провела всі процедури для надання УкрНЦ РІТ ключів віддаленого доступу до навчальних матеріалів на хостинг-центр у м. Магдебург. Всі ці спільні зусилля дозволять вже восени розпочати навчання студентів».

    Програмою «Університетський Альянс SAP» зацікавилися викладачі різних дисциплін, таких як: інформаційні технології, управління проектами, менеджмент. Не так просто викладати викладачам, але всі викладачі-слухачі курсів високо оцінили якість навчання. Вони також висловили думку про те, що для них було дуже цікавим поспілкуватися з тими, хто на практиці  впроваджує сучасні SAP-рішення, це дозволило одержати великий блок практичних знань  «з передової». Слід зазначити високий рівень представництва слухачів – від викладачів до завідувачів кафедрами.  У висловленні Ігоря Антипова, завідувача кафедрою, доктора технічних наук, професора ДДУУ відображається узагальнена думка учасників курсів: «Ми повинні бути на передовіих рубежах підготовки фахівців з управління компаніями, а рішення компанії SAP  і є передовими рубежами в цьому напрямку, тому у нас і виник інтерес до участі в цій програмі. На курсах ми побачили реальну систему управління автоматизації бізнес-процесів, одержали початкові знання по цій системі - це дозволило нам підняти свій кругозір по системах автоматизації управління на більш високий рівень. Під час навчання ми побачили, що наші цілі і цілі наших партнерів по програмі «Університетський альянс SAP» компаній  «Софт-Рейтинг Консалт» і УкрНЦ РІТ збігаються:  дати українським студентам сучасні знання по передових методах управління бізнесом. Я впевнений, синергія наших зусиль дозволить досягти цього».

    Борис Жданов
    Директор по зв'язках із громадськістю
    «Софт-Рейтинг Консалт»

    Довідка:

    Компанія «Софт-Рейтинг Консалт» – найдосвідченіша українська компанія із впровадження стандартного програмного забезпечення SAP, яке охоплює широкой спектр рішень: SAP ERP, SAP CRM, SAP PLM, SAP SCM, SAP SRM, SAP Business Intelligence. Компанія реалізувала понад 50 проектів у різних галузях, серед її клієнтів Національний банк України, Міністерство оборони України, ХК «Бліц-Інформ», UMC, Danfoss Ukraine, Reemtsma Ukraine, Metro Cash&Carry Ukraine, Coca-Cola Беверіджиз Україна, OTP банк Україна, ERSTE банк, Philips Ukaraine, Sony Corp. Ukraine, Saint Gobain Zorya, Нікопольський трубний завод (компанія Centravis), Dunaferr (Угорщина), Independent Media (Росія), Bauer (Росія), Tegeta Motors (Грузія) та ін. Додаткова інформація: http://www.softrating.com.ua/

    Український науковий центр розвитку інформаційних технологій (УкрНЦ РІТ) – науково-дослідна установа Міністерства освіти і науки України. Центр заснований в 1991 році з метою сприяння становленню індустрії програмних засобів в умовах формування ринкової економіки України (розроблення стандартів у галузі інженерії якості ПЗ і систем менеджменту якості софтверних компаній, сертифікація ПЗ, навчання у сфері програмної інженерії та ін.).

    Сьогодні головним напрямком діяльності Центру є розроблення та реалізація заходів, проектів і програм проведення державної науково-технічної політики у сфері індустріалізації розроблення програмного забезпечення для освіти, науки і АСУ підприємств. УкрНЦ РІТ – розробник державної цільової програми «Розвиток індустрії програмної продукції України».

    УкрНЦ РІТ визначений головною організацією Мінпромполітики України з питань науково-технічного забезпечення за напрямом «Інформаційні технології» з охопленням проблематики систем управління різного рівня – електронного уряду, систем електронного документообігу, автоматизованих систем управління.

    Додаткова інформація: http://www.itdev.gov.ua/

Поділитися: