Новини освіти

УкрНЦ РІТ на платформі Mooodle надає освітні послуги за дистанційною формою навчання

  • 10.07.2009

    В червні 2009 року фахівцями Українського наукового центру розвитку інформаційних технологій (УкрНЦ РІТ) Міністерства освіти і науки України завершено навчання двадцяти викладачів і методистів Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Це був другий етап навчально-методичних заходів за програмою: «Основи дидактичного проектування електронних програмно-педагогічних засобів». Ці заходи призначені для навчальних закладів за дистанційною формою навчання і в них використовуються методики УкрНЦ РІТ, які реалізовані на платформі Mooodle.

    Співробітниками структурного підрозділу УкрНЦ РИТ «Центру підтримки професійної компетенції» успішно проводяться заняття з надання освітніх послуг за дистанційною формою для викладачів обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти. З 2008 року такі заняття проведені в Київському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних кадрів, Запорізькому, Сумському, Чернігівському і Луганському обласних інститутах післядипломної педагогічної освіти.

    «В основу розробленого контенту програми покладено оригінальні методики дидактико-психологічного проектування, які розроблені фахівцями УкрНЦ РИТ, - розповів Віктор Шевченко, заступник директора УкрНЦ РІТ. - Дистанційне навчання, яке проводиться Центром, здійснюється на платформі Mooodle, яка є  однією з найбільш поширених платформ для дистанційного навчання. Ця платформа є ПЗ із вільно розповсюдженим кодом. На цій платформі в УкрНЦ РІТ, окрім зазначених курсів,  пропонуються дистанційні курси ще за декількома напрямками, повний перелік яких можна знайти на http://www.moodle.itdev.org.ua/.

    В систему курсів, що надає  УкрНЦ РІТ, також входять курси із моделювання бізнес-процесів, проектного менеджменту, системи менеджменту якістю, управління IT-інфраструктурою, ОС UNIX/LINUX для користувачів, програмістів та системних адміністраторів.

    З повагою,
    Жданов Борис Іванович
    канд. техн. наук, старший науковий співробітник.

    Довідка:

    Український науковий центр розвитку інформаційних технологій (УкрНЦ РІТ) - науково-дослідна установа Міністерства освіти і науки України. Центр заснований в 1991 році з метою сприяння становленню індустрії програмних засобів в умовах формування ринкової економіки України (розроблення стандартів у галузі інженерії якості ПЗ і систем менеджменту якості софтверних компаній, сертифікація ПЗ, навчання у сфері програмної інженерії та ін.).

    Сьогодні головним напрямком діяльності Центру є розроблення та реалізація заходів, проектів і програм проведення державної науково-технічної політики у сфері індустріалізації розроблення програмного забезпечення для освіти, науки і АСУ підприємств. УкрНЦ РІТ - розробник державної цільової програми «Розвиток індустрії програмної продукції України».

    УкрНЦ РІТ визначений головною організацією Мінпромполітики України з питань науково-технічного забезпечення за напрямом «Інформаційні технології» з охопленням проблематики систем управління різного рівня - електронного уряду, систем електронного документообігу, автоматизованих систем управління.

    Додаткова інформація: http://www.itdev.gov.ua/

Поділитися: