Конкурси

Визначено переможців конкурсу «Успішний проект»

  • 21.03.2011

    21 березня 2011р. – відбулося визначення переможців в рамках постійно діючого Всеукраїнського конкурсу «Успішний проект 2010»

    Починаючи з 2005 року творчі вчителі, які пройшли навчання за програмою Intel «Навчання для майбутнього», мають змогу продемонструвати свої реально впроваджені проекти освітянській спільноті України, взявши участь у конкурсі «Успішний проект», який проводиться Дирекцією  освітніх програм корпорації Intel.

    Цього разу географія учасників конкурсу була розширена: подано 134 роботи майже з усіх регіонів України http://project.iteach.com.ua/news/?id=36 .

    З метою стимулювання дослідницької та проектної діяльності учнів; орієнтування юних дослідників на практичне застосування власних досліджень та створення суспільно значущих проектів; підвищення рівня інформаційної культури та інформативної компетентності серед учасників освітнього процесу у 2010 році було розширено номінації конкурсу http://iteach.com.ua/news/program-in-ukraine/?pid=1620 .

    Журі, до складу якого входили Володимир Шаров (голова представництва корпорації Intel в Україні), Тетяна Нанаєва (директор освітніх програм корпорації Intel в Україні), Володимир Іванов, директор громадської організації ЦРБТ (організації-адміністратора Програми Intel «Навчання для майбутнього» в Україні), Людмила Савченко (координатор освітніх програм Intel в Україні), Наталія Гущина (представник Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН, тренер-методист Програми), Інна Круглова (координатор впровадження програми в закладах професійно-технічної освіти), Олена Кузьмінська (тренер програми) визначили переможців.

    При підведенні підсумків були враховані оцінки виставлені експертами (75%) та результати «народного голосування», вага якої відповідно складала 25%. Народне голосування здійснювалось шляхом заповнення опитувальника за даними аналізу конкурсних робіт – претендентів на перемогу, які були розміщені на вікі-сторінці проекту.

    Вперше організатори вирішили відзначити всіх учасників конкурсу «Успішний проект 2010».

    Всім учасникам конкурсу було відправлено Сертифiкат участника i диск з корисною інформацією, яка може використовуватись в практичній діяльності кожного вчителя.

                                                           

    На диску доступна наступна інформація:


    Але й були і нагороди і цінні призи:

    • За І місце в номінації "Навчальний проект" і "Виховний проект" - відеокамера General Electric DV1 Orange з карткою пам"яті на 4Гб




    • За І і ІІ місце в інших номінаціях - фотоаппарат Kodak EasyShare C142 Silver з карткою пам"яті на 4Гб




    • За ІІІ місце у всіх номінаціях і відзначення за результатами народного голосування - WEB-камера A4 PK-30MJ Black з карткою пам"яті на 4Гб


     

    Але на цьому приємні новини не закінчуються. Активність учасників конкурсу та цікаві ідеї проектів спонукали організаторів започаткувати наступні відзнаки:

    І. За застосування проектних технологій при навчанні предметних дисциплін подяку і заохочувальний приз - книга "Секреты приложений Google"- отримують учасники:

    • Яргункіна  Олена Олександрівна, Вознесенська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №8 Вознесенської міської ради Миколаївської області
      проект "Роль хімії у розв’язку енергетичних проблем"
    • Білоус Олексій Олександрович, Іванівська гімназія, Херсонська область
      проект "Княгиня Ольга"
    • Федонін Олександр Рафаїлович, Донецька загальноосвітня школа-інтернат І – ІІІ ст. № 10
      проект "1941-1945: Воспетая хроника"
    • Герасик Оксана Михайлівна, Нововоскресенська СЗШ І-ІІІ ст. Нововоронцовського району Херсонської області
      проект "Не кажи «Гоп», поки не вивчиш функції"
    • Старцева Ірина Матвіївна, Харцизька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 Харцизької міської ради Донецької області
      проект "Виникнення українського козацтва та Запорозької Січі" 
    • Шкарпіта Світлана Олександрівна, Красноградський коледж ХНПУ імені Г. С, Сковороди
      проект "Сенс назви феєрії М.Метерлінка «Синій птах»" 
    • Круш Лариса Костянтинівна, Навчально-виховний комплекс «загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня-дитячий садок» с.Кортеліси
      проект "Радісно-бешкетний світ дитинства" 
    • Земляк Ірина Вікторівна, Кам'янець-Подільська ЗОШ №5 з поглибленим вивченням інформатики
      проект "Куди ведуть Кам'янець-Подільські сходи?"



    II. За розробку мультимедійних посібників з навчальних предметів подяку і заохочувальний приз - фотопринтер Canon SELPHY CP530 - отримує Маріупольське вище металургійне професіональне училище (Донецька обл), яке на конкурсі представляли учасники:

    • Мудрова Олена Валеріївна, Вертипорох Олена Миколаївна
      проект "Усе в твоїх руках"
    • Зиновченко Тетяна Григорівна
      проект "Світло – людям"
    • Завальнюк Тетяна Петрівна, Волосович Ольга Сегріївна
      проект "Завжди на висоті"

    Нагороди будуть вручені на заходах, присвячених інформатизації, інноваціям в освіті і т.і., які заплановані у регіонах протягом квітня-червня 2011р.. Сподіваємось, що ці заходи будуть сприяти популяризації проектної методики навчання, ефективного використання ІКТ та мережних засобів для навчання та організації співпраці між всіма учасниками освітнього процесу.

    Анонси та враження щодо таких заходів, а також відповідні матеріали (відео, фото, статті в ЗМІ) будуть розміщені на сайті Програми.

    Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю, адже КОНКУРС ТРИВАЄ!

Поділитися: